Monday, October 9, 2017

Versunkener Apfelkuchen- Embëlsirë gjermane me mollë

Versunkener Apfelkuchen është ëmbëlsirë tradicionale gjermane me mollë. Receta e saj është mjaft e thjeshtë ndërsa shija e jashtëzakonshme. Shijojeni këtë recetë Me Shije!


Përbërësit

3-5 molla
½ gotë gjalpë 
¾ gotë sheqer
2 vezë
1 lugë gjelle lëng limoni
1 ¾ gotë miell
1 ½ lugë gjelle pluhur pjekurinash
½ lugë gjelle kripë
½ gotë qumësht
sheqer pluhur
Furrën ngroheni në 175 gradë. Kallëpin e ëmbëlsirës lyejeni me yndyrë. Mollat qërojini e copëtojini në flegra të madhësisë së njëjtë, duke u kujdesur që thikën të mos e coni tejpërtej mollës. 
KUJDES: mollat përgatiten pak para futjes në furrë të ëmbëlsirës.
Në një enë rrahni gjalpin me sheqerin, vezët, lëngun e limonit, kripën e pluhurin për pjekurina derisa të fitoni një masë kremoze. Pastaj brumin zbrazeni në kallëpin e përgatitur.  Sipër brumit vendosini mollat e ndara në flegra ashtu si në foto. Ëmbëlsira piqet për 50-55 minuta, varësisht nga furra. Pas pjekjes lëreni të ftohet mirë. Para servimit spërkateni lehtë me sheqer pluhur.


Ju bëftë mirë.

No comments:

Post a Comment