Përbërësit
| 3-5 molla | |
| ½ gotë gjalpë | |
| ¾ gotë sheqer | |
| 2 vezë | |
| 1 lugë gjelle lëng limoni | |
| 1 ¾ gotë miell | |
| 1 ½ lugë gjelle pluhur pjekurinash | |
| ½ lugë gjelle kripë | |
| ½ gotë qumësht | |
| sheqer pluhur |
KUJDES: mollat përgatiten pak para futjes në furrë të ëmbëlsirës.
Në një enë rrahni gjalpin me sheqerin, vezët, lëngun e limonit, kripën e pluhurin për pjekurina derisa të fitoni një masë kremoze. Pastaj brumin zbrazeni në kallëpin e përgatitur. Sipër brumit vendosini mollat e ndara në flegra ashtu si në foto. Ëmbëlsira piqet për 50-55 minuta, varësisht nga furra. Pas pjekjes lëreni të ftohet mirë. Para servimit spërkateni lehtë me sheqer pluhur.
Ju bëftë mirë.

No comments:
Post a Comment