Saturday, October 7, 2017

Speca të kuq mbushur me laker


Per mbushjen:
Çerek lakre te bardhe
3 karrota
2 speca jeshil
2 speca te kuq
3 kokrra hudhra
1 tuf majdanoz
gjethe dafine
Kripe te zeze 2 lug gjelle
piper te zi kokerr
Spec djeges sipas deshires
Specat e kuq i lajm dhe i presim me thike bishtat qe ti heqim mbushjen dhe farat.Grihen imet te gjitha perimet: lakra, karrotat, specat, majdanozi dhe disa thelpinj hudher.I shtojme edhe pak kripe dhe i shtypim me dore duke i perziere vazhdimisht. Ne enen apo kavanozin e qelqit veme poshte 3 gjethe dafine, disa kokrra piper te zi dhe thelpinj hudhre. I mbushim specat me ane te luges se cajit me perzierjen me laker, i shtypim mbushjen dhe i rreshtojme ne enen tone duke i shtypur qe te mos rrine lirshem. Nderkohe per cdo rresht i hedhim hudhra, piper kokerr dhe gjethe dafine. Ne fund i hedhim ujin me kripe dhe 3 luge gjelle acid ushqimor. I vem kapakun te cilin duhet ta kemi te ri dhe ashtu i vulosim ne uje i cili duke zjere
Uje me kripe ose Shëllirë: 2 litra uje zihen me 6 luge gjelle kripe kokerr madhe
Acid per turshi ose uthull e forte per turshi 3-4 lug gjelle.

No comments:

Post a Comment