Thursday, October 5, 2017

Role me kanelle ( Cinamon Rolls )


Përbërësit:
  • 500 g miell
  • 1 paketë Maja (maja thatë)
  • 1/2 lugë çaji kripë
  • 75 g sheqer
  • 75 g gjalpë
  • 250 ml qumësht
  • 40 g Gjalpë i shkrirë,
  • 50 g sheqer
  • 1 paketë sheqer vanilje
  • 1 lugë gjelle kanellë
Përgatitja: Miell, maja, kripë, dhe 75 gramë sheqer i përziejmë të gjitha bashkë. Gjalpin dhe qumështin e ngrohim dhe i përziejmë së bashku,shtojmë miellin dhe e gatuajmë mirë ,pastaj e mbulojmë dhe lëjmë brumin për të ardhur për 30 minuta. Pasi të ketë ardhur brumi e hollojmë në tavolinë në një shtresë me miell ,petën e spërkasim me gjalpë të shkrirë, sheqer, dhe vanilje dhe një lugë gjelle kanellë, e mbështjellim dhe e prejmë në formë role në madhësi 2 centimetra të trasha. Me vezë apo qumësht e lyejmë sipër,ngrohim furrën paraprakisht në 180‐200 gradë dhe pjekim për për 20 minuta. Shërbehet me çokollatë të nxehtë.

No comments:

Post a Comment