
Ka shume mënyra për të gatuar ballokumet. Një ndër to është:
Përbërësit:
1kg sheqer jo pluhur
500 gr gjalpë
1kg mielli misri i situr shumë mirë
8 vezë
gjysmë lëvozhge veze me vaj
Përgatitja:
500 gr gjalpë
1kg mielli misri i situr shumë mirë
8 vezë
gjysmë lëvozhge veze me vaj
Përgatitja:
Si fillim shkrini gjalpin dhe lëreni të ftohet. Në tenxhere hidhet sheqeri dhe mbi sheqer hidhet gjalpi i shkrirë dhe rrihet deri sa të shkrihet sheqeri. Më pas hidhni vezët një e nga një duke i rrahur me lugë druri. I shtojmë miellin dhe një gotë miell misri e zëvendësojmë me miell gruri. I hedhim gjysmë lëvozhgë veze me vaj. Për t’i rrumbullakosur përdorim grushtin, duke e futur me kujdes në brumë. Lyejmë tepsinë me gjalpë të shkrirë dhe fusim ballokumet dhe e vendosim të piqen me 150 gradë.
Ju bëfshin mirë!☻
Ju bëfshin mirë!☻
No comments:
Post a Comment